Leesclub

Zoek je goede en leuke boeken voor je eigen leesclub? Kijk dan in onze leeslijst. Dit is een nog altijd groeiende lijst van boektitels die wij hebben gelezen en behandeld.

Bekijk snel onze leeslijst

Waarom een leesclub

Elke 6-8 weken komen wij met een gezelschap samen in Vlaardingen om een boek met elkaar te bespreken. Wij lezen boeken van verschillende genres en van auteurs uit diverse landen.

De leesclub is ontstaan door de behoefte om meer boeken te lezen, met het besef dat we er toch steeds te weinig tijd voor vrijmaken. De televisie staat makkelijk aan en dat boek blijft dicht.
Het viel op dat we onszelf steeds hoorden zeggen dat we zo graag lezen, maar een stemmetje achterin ons hoofd zei: ‘Oh, ja? En wanneer las jij dan voor het laatst een boek? Een volledig boek?’

Herken je dit?
Wees welkom om een keer vrijblijvend mee te lezen en luisteren.

“Ja, maar ik heb niet zoveel tijd en ik lees niet elk boek uit.’

Geeft niks, wij ook niet. Soms drinken we alleen wijn.

Hoe het werkt

We kiezen met elkaar een boek uit dat ons om welke reden dan ook interessant lijkt. Daarna lees je thuis het boek en appen we elkaar motiverende dingen om te zorgen dat iedereen het boek daadwerkelijk verkiest boven de televisie of de kroeg.
Tijdens de bijeenkomst nemen we het boek met elkaar door en delen onze ervaring. Het belangrijkste doel is een gezellige avond en een stok achter de deur om voldoende te lezen.

  • Inloop 20.00 uur
  • Start 20.30
  • Kosten: geen
  • Dag: in overleg, (maar meestal maandag of dinsdag)

Sowieso proberen we tijdens de bijeenkomsten wat te drinken en/of eten wat aansluit bij het boek. Naast de leesclubavonden zelf organiseren we samen ook andere activiteiten.

Etentje Huis van de moskee
Huis van de moskee

Etentjes

We hebben onder andere een uitgebreid etentje georganiseerd naar aanleiding van ‘Het huis van de Moskee’. Heerlijk gevulde dadels, grote hoeveelheden rijst en couscous, brood, muntthee en nog veel (teveel) meer lekkers.

Filmavond

Van veel boeken bestaat een verfilming. Zo zijn we naar ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween‘ en ‘A Clockwork Orange‘ geweest in de bioscoop. Andere films, zoals: ‘Vochtige streken‘, Moby Dick‘ en ‘Het diner‘ hebben we thuis met elkaar gekeken.

Feestjes

Naar aanleiding van het boek ‘The Great Gatsby‘ hebben we -geheel in stijl- een feest georganiseerd.

Great Gatsby Party
Great Gatsby Party

Interesse? Neem contact op!

Proudly powered by coffee | Straattaaltje by Mara Morgenblond.

Omhoog ↑