Make-over slaapkamer

Er zijn nog tal van dingen die waarschijnlijk meer prioriteit hebben, zoals

  • De zolder aftimmeren
  • Een vloer leggen op de overloop
  • Het balkon slopen en opbouwen
  • Een toilet maken op de begane grond

Toch kreeg de slaapkamer sfeervoller maken dit weekend voorrang. Het was echt flink doorwerken, maar het resultaat mag er zeker zijn. De kastdeuren zijn nog niet klaar, dus die zet ik zodra ze af zijn op de foto. Het zijn drie kasten van Ikea uit de serie Stuva. Deze krijgen een lijst op de deur, nieuwe knoppen en worden gelakt in de kleur Rooibos van Histor. Daarover later meer.

Toen we het huis kochten was de zolder heel bedompt, bruin en donker. We hadden dus erg de behoefte om de ruimte fris en licht te maken. Inmiddels voelt het hele huis een stuk ruimtelijker en meer als een thuis, waarmee ook de slaapkamer meer een knusse plek mag worden. En in het kader ‘met rode wijn wordt de slaapkamer aangenamer’, kozen we voor de kleur Burgundy Wine van Histor.

Mart maakte een kaptafel voor mij als cadeautje voor mijn verjaardag. Het is gemaakt van een 120 jaar oude deur die tevoorschijn kwam toen we een muur sloopten tijdens de verbouwing. De lades komen van een tafeltje van een Singer naaimachine. Het onderstel daarvan gebruiken wij als wastafel in de badkamer.

Van mijn allerliefste vriendinnetje kreeg ik een waanzinnig verjaardagscadeau: het lampje uit de film le fabuleux Destin d’Amelié Poulain. De meeste mensen zullen hem verschrikkelijk (lelijk) vinden, maar ik ben er dolgelukkig mee!

Het hoofdbord is ook ‘nieuw’, uiteraard zelfgemaakt en in mijn ogen heel erg chique.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Mooi hhor!

    1. Dankjewel, we zijn zelf ook erg tevreden met het resultaat. Voelt als een coconnetje.

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.