Plafond woonkeuken is gestuct

Plafond woonkeuken gestuct

De ruimte was al bijna een jaar volledig in gebruik, maar het plafond was nog steeds niet gestuct. Waarom niet? Eerst was het nog niet klaar toen de stucadoor zou komen, het geld was op, de agenda’s waren vol, er was een halve lockdown… We hadden er geen zin in. En meer van dat.

We zouden echt alleen het hoognodige neerzetten, maar dat faalde hard. Of ik heb veel hoognodige spullen, dat zal het zijn.

Nu was het dan toch zover. We maakten ruimte in de loods (in drie jaar tijd raakt zo’n ruimte van 60m2 toch ongelooflijk gevuld) om de meubels neer te kunnen zetten. Alle kasten, stoelen en het oerwoud aan planten maakten plaats voor steiger en stucloper.

De balken pakten we in om ervoor te zorgen dat ze mooi schoon bleven. Ik had mij namelijk al eens goed in het zweet gewerkt om deze zo fris te krijgen. Beter een jasje aan dus.

Bijna alles in dit huis maakten we zelf, maar er is een enkele uitzondering geweest. Een duidelijk voorbeeld daarvan is stucadoren. Zeker het stucen van een plafond. Erg blij dat we dit konden uitbesteden, want in een ochtend was het gedaan. En strak ook.

Nu alleen nog het grote droogkijken en opruimen. Owja. En het witten uiteraard. Iets dat zoveel fijner is als je een steiger kunt gebruiken en in banen kan werken.

Zodra de stucadoor klaar was, zetten we wel de meubels terug. Met het witten heb ik daar makkelijk omheen kunnen werken. Helaas was er wel wat latex op de balken terecht gekomen dus mocht ik weer eens aan de slag met schuurpapier. Bofkont.

Maar het resultaat is fantastisch.

Ps. We kunnen gaan verhuizen, want…we hebben nu ook plinten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.