Harry Potter Gouden Snaai traktatie

Harry Potter themafeest

Nora had een wens voor haar verjaardag dit jaar: een Harry Potter feest. Van dit thema werd ik wel enthousiast. Naast mijn eigen ideeën zocht ik nog verder op Pinterest om vervolgens tureluurs voor mij uit te staren. Je hoeft niet persé creatief te zijn, je moet vooral veel TIJD hebben.
Voor de klas maakte ik Pillowbox traktaties van de Sorteerhoed en vulde deze met gekleurde chocopinda’s. Voor de docenten maakte ik de Gouden Snaai van Ferrero Rocher.

Harry Potter Pillowbox Zweinstein sorteerhoed Morgenblond

Wil je tijd besparen? Ik maakte de Pillowbox in Procreate en je mag deze gerust gebruiken. Mijn website staat op de lijmrand dus daar zie je niks meer van als de traktatie af is.

Harry Potter Platform 9 3/4 DIY

Nora is 9 jaar geworden en mocht 9 kinderen uitnodigen. Dat was enigszins intens, maar het werd een gezellig en geslaagd kinderfeestje. Samen met Mart maakte ik de aankleding zoals een laken met muurprint voor Platform 9 3/4. De meiden moesten net als Harry Potter door de muur rennen.

Wat heb je nodig?

 • Een laken
 • Een spons
 • Bruine verf

Leg het laken op de grond en zorg dat deze op zijn plek blijft. Je kan wat tape gebruiken of wat zwaars op de hoeken leggen. Gebruik bruine verf of meng deze met rood, oranje en zwart. Of doe het net als vroeger op school: gewoon allerlei kleuren bij elkaar gooien en roeren tot het een poepkleur heeft.

Doop de DROGE spons niet te diep in de verf. Je wil namelijk juist de structuur van stenen imiteren. Stempel dan in rechte lijnen tot het laken vol is. Wij hebben het laken opgehangen met wat nietjes. Punaises werken wellicht ook, verzin wat leuks.

Harry Potter Platform 9 3/4 Kinderfeestje
Harry Potter Platform 9 3/4

Van verschillende potjes haalde ik de toplaag van het etiket. Het achtergebleven papier gaf ik een oud effect door Distress Ink van Tim Holtz te gebruiken. Ik drukte de inkpads erop en met wat keukenrol wreef ik de kleuren in elkaar. Door aan de rand een donkere inkt te gebruiken krijgt het etiket diepte en een gehavend effect. Met penseelstiften schreef ik verzonnen namen op het etiket. Tip: gebruik Google Translate om saaie woorden iets magisch mee te geven. Hoe? Stel je gewenste vertaling in op Latijn.

Geef je etiket magie door de woorden in het Latijn te schrijven.

Google Translate is je vriend

De potjes zette ik op een trolley van Ikea en halverwege het feestje mochten de meiden vier dingen kiezen om te proeven. Waarom vier? Dat leek me gevoelsmatig het juiste om wel variatie te hebben, maar te voorkomen dat ik tien kotsende kinderen kreeg. De dapperste van het stel durfden het aan om de Draken Durfals te proberen .

Potter DIY Draken Durfals Eten en drinken Kinderfeestje
Potter DIY Eten en drinken Kinderfeestje

Inderdaad, dit waren de Wasabi nootjes. Dat wisten zij alleen nog niet.
Ik vulde mijn ‘Anything off the trolley, dears?’ -karretje behalve met allerhande snoepgoed ook met voorraadspul zoals knoflooktenen in olie, groene pepers in zuur en kappertjes. Het droeg bij aan de feestvreugde (vooral voor ons) dat de meiden zo stoer waren om juist deze dingen te proeven. Het Dreuzelwater, BloedVerwantSap en SlakkenSlijk ging er daarna goed in om de boel te blussen.

Harry Potter DIY Eten en drinken Kinderfeestje
Potter DIY Eten en drinken Kinderfeestje

We hadden als activiteiten:

 • Toverstokjes maken
 • Zwerkbal
 • Zweinstein sjoelen
 • Foto in Harry Potterstijl
 • Stropdassen kleuren
Harry Potter toverstok DIY
Harry Potter toverstok DIY
Harry Potter Zwerkbal
Harry Potter Zwerkbal
Harry Potter Griffoendor Stropdas kleurplaat
Harry Potter Griffoendor Stropdas kleurplaat

en als reserve:

 • Je naam in geheimtaal schrijven
 • Harry Potter stop- of stoelendans (muziek via Spotify)
 • Harry Potter woordzoeker

Maar aan de reserve kwamen we niet meer toe. Dus eigenlijk bleek ik per ongeluk een geniale planning te hebben. Ook leuk om eens mee te maken.

Harry Potter Platform 9 3/4
Harry Potter Platform 9 3/4

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

 1. Tanja Schaap zegt:

  Hoi,

  Mijn dochter is ook gek van Harry Potter en vindt deze traktatie geweldig! Dus ik heb er hem deze gelijk gedownload. Bedankt!
  Nu heb ik wel een vraagje hoeveel chocoladepinda’s heb je ongeveer on het zakje gestopt?

  1. Hoi Tanja,
   Ik heb er 15 in gedaan geloof ik. Dus het doosje zit niet vol. Dat vond ik teveel voor een kindertraktatie.

   Groetjes en een fijne verjaardag gewenst!

 2. Diana zegt:

  hoi wat onwijs leuk!! heb jij een malletje van de snaai?

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.