Historische kleurenwaaier Vlaardingen

Woonkeuken in wording

De keukenkasten hebben we zelf in elkaar gezet en geplaatst. Met behulp van de laser zette Mart alles waterpas. Ga je ooit verbouwen? Investeer dan in een laser! Zeker in een (oud) scheef huis is het een aanrader.

Een ‘mannetje’ van KOAK kwam het betonnen blad storten en afwerken.

Betonnen aanrechtblad storten
Betonnen aanrechtblad storten

Nu kon ik de alle lades in elkaar zetten en de fronten van KOAK monteren.

We mochten vooraf de muren niet bewerken, oftewel nog niet witten. Nu het blad er ligt, kan ik aan de slag. Ik maak weer de fout als ik denk dit wel in 3 uurtjes te doen. Dus in plaats van rond etenstijd, ben ik pas na middernacht klaar.

Als beloning had ik mezelf in het vooruitzicht gesteld dat ik daarna de kast groen mocht verven. (Dus daar zaten we om 1.30 uur te kwasten.)
Voor de kast gebruikte ik krijtverf en deze heb ik viermaal moeten aanbrengen en tweemaal moeten vernissen om het gewenste resultaat te krijgen. Dat heb ik echter niet allemaal diezelfde nacht gedaan uiteraard.

Nu alles is gewit en ik de voorstrijk heb aangebracht, kan Mart gaan tegelen. We gebruiken hele eenvoudige witjes van ongeveer 15×15 en zullen deze afwerken met een donkere voeg.

Het plaatsen van het raam en de openslaande deuren is helaas iets vertraagd. Aanstaande woensdag zal het gaan gebeuren. Woop, woooooop!

Dan rest nog het afwerken daarvan én het stucen van het plafond.

Zullen we het halen om deze kerst alles in deze keuken te bereiden en uitgebreid te tafelen?

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Jaap Bant zegt:

    Gaaf hoor!

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.