Ikea keuken plaatsen samen

Stucwerk, tegelvloer en keuken

Begin oktober startte StucaSteve dan toch echt op de begane grond. Niemand had dat natuurlijk verwacht, snap ik. Ik zei al eerder: drie keer is scheepsrecht. Ook qua kerst kunnen vieren in ons ‘nieuwe’ huis. Na het plaatsten van frames, electra aanleggen, isoleren, wanden dichten met OSB en stucplaat was het de beurt aan onze (na meer dan twee jaar mogen we onze zeggen) stucadoor.

Het plafond zal Mart later zelf gaan stucen en nu maakt hij het vast dicht. We hebben ervoor gekozen hier wel isolatie te gebruiken. Boven hebben we dat niet gedaan en achteraf hebben we daar met onze achtjarige=kamerolifant-en-aanhang toch een beetje spijt van.

Plafond tussen de balken monteren. Isolatie is aangebracht in plafond met behulp van raggelwerk. Afwerking met stucplaten.

Het stucwerk kon -vanwege de kaarsrechte muren- dun aangebracht worden dus de boel was zeer snel droog. Voor de zekerheid nog even gewacht (of ik was gewoon lui) en nu gestart met het witten van de hal. Je zou denken dat je dat niet ziet op een gestucte muur, maar een baken van licht schijnt je tegemoet als je door de voordeur komt.

Maanden geleden kozen en kochten we de vloertegels, om vervolgens steeds te denken ‘gaat dit zo tof worden als we denken?’. Mart had een beeld in zijn hoofd van een kloostervloer, waarbij de tegels eigenlijk omlijst worden met hout. Hier bracht ik een veto uit. Prima deze vloer, maar dan met keramisch parket. Deze ruimte moet hufterproof worden, omdat er veel mensen over de vloer zullen komen zodra Mart zijn kooktalent weer tentoon kan spreiden. En aangezien Assepoester mij altijd belt voor tips….oh nee toch niet. Goed. Die vloer moet gewoon fatsoenlijk geboend kunnen worden, zonder al teveel poespas. Verder is deze verdieping vooral Mart’s kindje, maar af en toe mag ik de ‘no-way’ kaart spelen. Net als dat hij dat mag op de eerste verdieping.

Inmiddels is de vloer professioneel gelegd en gevoegd door Mart en heb ik mij gestort op het dwangmatig verwijderen van cementsluier en voegtroep. Het is een prachtige (klooster)vloer geworden waarbij Mart vanmorgen voorstelde om in een tegel een inscriptie te plaatsen. Je weet wel, zo’n ingegraveerde tekst die je ziet op de stenen vloer in een kerk. Ik vond t nogal een lugubere grap, totdat Mart zei: Hier ligtvloerverwarming.

Ikea keuken plaatsen samen

Aanstaande maandag 11 november komt KOAK het aanrechtblad storten dus we moeten even doorpakken om alle kastjes in elkaar en op de juiste plek te hebben. Donderdag de 14e volgt de afwerking dus de stoofpeertjes ruik ik al bijna. De keukenkasten zijn van Ikea en KOAK levert de eiken fronten die kunnen we pas plaatsen nadat het blad helemaal klaar is. Nu de kastjes de ruimte beginnen te vullen, zie ik steeds beter hoeveel ruimte we eigenlijk hebben.

Ikea keuken zelf plaatsen

Voor de mensen die zichzelf willen uitnodigen om te komen eten. Mart heeft daarvoor vandaag iets leuks verzonnen: een Ready, steady, cook! challenge. Dus kom maar op met die agenda-uitnodigingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Jaap Bant zegt:

    Hij gaat Goed zo!
    Blij weer eens wat van je te lezen Bianca.

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.