Vies

Stand van zaken

Voor iedereen die zich de laatste tijd heeft afgevraagd of er überhaupt nog wat gebeurt daar in Huize van der Meer: ja. Natuurlijk wordt er niet meer in zo’n razend tempo vooruitgang geboekt als in de eerste maanden van de verbouwing, maar er wordt (vooral door Mart) zeker niet stilgezeten. Dus hierbij even een korte update.

In de zomervakantie heb ik nog met goede hulp de balken geschuurd van het plafond op de begane grond. Het was zo’n klus waarbij je het eerste half uur denkt: “Zo dat gaat als een trein, we zijn voor de middag zeker weten klaar”. Maar dat is dan vervolgens nooit zo. Je vergeet namelijk dat er altijd een miljoen dingen tegen zitten en dat je gewoon enorme lamme armen krijgt. Buiten dat ging het als een speer, maar het werd wel 17.00 uur en een overgeslagen lunch.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

Mart bouwde frames en monteerde kilometers OSB en stucplaat met kilo’s schroeven. Het resultaat is dat we het, zoals een vriendin zei die langskwam: “Kleiner hebben gemaakt”. Daar doe je dan zo je best voor. Het is waar. We starten ooit vanuit één grote winkelruimte en hebben er nu een woonruimte van gemaakt. Ja, dat oogt kleiner. Maar we mogen nog niet klagen. Een andere vriendin wees ons er namelijk op dat er wel een motor, drie fietsen en een steiger een soort zoek raken in de ruimte dus waarschijnlijk moet een keuken, eettafel en klein zitje ook wel lukken.

En valt het iemand op dat ik de ramen heb gezeemd? Nee? Ok. Het lijkt misschien ook wat zinloos op zo’n kluslokatie, maar serieus: we hebben echt veel meer licht binnen. Goed, ik geef toe het was ook wel erg makkelijk scoren. De ramen waren zo baggerstoffig na het schuren van de balken dat elke vingerstreek over het raam de lichttoevoer ten goede kwam. Soms is zo’n klusje precies waar je zin in hebt. En anders kan ik altijd nog gaan stofzuigen. Ook zo’n lekkere eervolle taak met al dat snijden van isolatie, op maat zagen van stucplaten en, owja… de stucadoor die morgen komt!

Yeah, baby, yeah. Het is weer Stuca Steve tijd! Met alle waarschijnlijkheid deze kerst eindelijk met de familie bij ons aan tafel. Drie keer is scheepsrecht schijnt.

I’ll keep you updated.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Goed bezig jullie!

    1. Morgenblond zegt:

      We doen ons best, leuk dat je meeleest!

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.