Art Journal Summer School Lesson Shells

Shells

Voor het 5e jaar doe ik mee aan Art Journal Summer School van Bloknote Academy. Het is steeds een bron van inspiratie maar vooral een schop onder mijn luie zomervakantie-hol.

Elke week ga ik aan de slag met de nieuwe lessen in de vorm van duidelijke teksten, foto’s en een instructiefilm. Het resultaat van deze les wilde ik graag met jullie delen. Niet omdat ik het resultaat zo grandioos vind, maar om jullie (en mijzelf) ervan te overtuigen dat het creëren zelf minstens net zo belangrijk is als het eindresultaat.

De les heet Shells en is een knipoog naar de beginjaren van de vorige eeuw waar alles kunstig en krullerig was tijdens de Art Nouveau (of Jugendstil) periode.

Art Journal Summer School Lesson Shells
Art Journal Summer School Lesson Shells

Bij het zien van de instructie dacht ik: ‘dat doe ik wel even‘, maar het was behoorlijk arbeidsintensief en af en toe voelde het meer als strafwerk dan als ontspanning. Het was wel een leerzame oefening (in geduld en nauwkeurigheid) die ik wat vaker zal gaan uitvoeren om te perfectioneren.

Mammaloe (mijn mama) maakte de les ook en die heeft absoluut een verfijndere techniek dan ik. Het resultaat is strak en clean. Het kleurgebruik is zachter en de lijnen zijn dun en in kleiner contrast. Prachtig.

Art Journal Summer School Lesson Shells 2
De versie van Shells door mijn moeder

Helpt vast.

Op een later moment ga ik een variatie op deze les uitproberen, waarbij ik wat meer de tijd neem (en aan tafel ga zitten in plaats van dubbelgevouwen in een schommelstoel met een salontafel tussen mijn benen).

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Jaap zegt:

    Ik vind ze allebei mooi!

    1. Morgenblond zegt:

      Dankjewel Jaap, dat is lief.

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.