Polderlandmeeting 2019 Mijn bus en ik

Polderland 2019

Polderlandmeeting 2019 Knussebus bij zonsondergang
Knussebus bij zonsondergang

Op camping Polderland in ’s Gravendeel organiseerde Maup een T3 meeting en in totaal lieten 36 Volkswagenbusjes hun roestige neusjes zien. Zelf arriveerden Nora en ik in de vroege avond, we kozen dit prachtige plekje waar na een paar kleine uurtjes de Knussebus in het ondergaande zonnetje werd gezet. Met de andere liefhebbers klonken en dronken we op de avond en nacht.

Gewekt door het zonlicht en haar warmte kruipen ’s ochtends wat verfrommelde hoofdjes de bussen uit. Koffie wordt gezet en uitgedeeld, eieren worden gebakken en her en der schuiven mensen bij elkaar aan bij de ontbijttafel. Nora weet het te presteren niet alleen met mij, maar ook op twee andere adresjes te ontbijten. Mijn kind vindt het overal gezellig en heeft altijd honger. Eigenlijk lijkt ze toch meer op mij dan ik wel eens denk, is een gedachte tijdens mijn tweede ontbijt dat ik van mijn overburen krijg opgediend.

Polderlandmeeting 2019 Schaduwplekjes zoeken
Schaduwplekjes zoeken

Het is al snel te warm om te bewegen dus maken we dankbaar gebruik van de schaduwplekken die de hoge struiken en bomen ons bieden. Elk half uur verplaatsen we een stukje om de zonnestralen voor te blijven. Veel meer activiteit zit er voor ons niet in vandaag.

Mo, de vriendin van Maup verwent de hele dag de kinderen (en ons!) met poffertjes, ijsje, suikerspin en popcorn. Het is boven de 30 graden en met zwaar respect kijk ik toe hoe zij de kinderen voorziet van al het zoetigheid dat voor hen pure brandstof is voor de hele dag stuiteren op de trampoline, rauzen over de camping en spelen in het zwembad.

Om Jarno, degene die had gezorgd voor een verkoelend badje en door een afspraak zelf een paar uur de hort op moest, te laten zien hoe wij wel dankbaar konden maken van zijn zwembad, maakten we deze foto.

Polderlandmeeting 2019 Groepsfoto in het zwembad
Groepsfoto in het zwembad
Polderlandmeeting 2019 Kinderen in het zwembad

Het voelde alleen wel vervelend dat hij er zelf uiteindelijk niet eens meer in heeft gezeten, omdat de inhoud bij zijn terugkomst op de camping wederom (hij had het bad al ververst ’s ochtends) was veranderd in een soort zand- en grassoep waar alleen kinderen immuun voor zijn.

Na de nodige biertjes gaan ’s avonds de barbecues aan en eten we gezamelijk. Als het donker wordt, gaat het kampvuur aan en maken we het te laat. Ruim na middernacht schuiven de deuren -luidruchtig als altijd- dicht en rollen we één voor één ons bed in.

Polderlandmeeting 2019 Bij het kampvuur
Bij het kampvuur

Was je erbij en heb je aanvullingen, laat het vooral weten!

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn, houdt dan het weekend van 26 juni 2020 vrij!

Polderlandmeeting 2019 Tijd om naar huis te gaan
Tijd om naar huis te gaan

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Karin zegt:

    Over een paar jaartjes als de jongste iets ouder is lijkt het me super leuk!

    Groetjes Karin

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.