Ingang Museum Vlaardingen

Museum Vlaardingen

Ingang Museum Vlaardingen

Een regenachtige dag in de voorjaarsvakantie, een uurtje of twee wat willen doen en in bezit van de Rotterdampas. En om de hoek wonen. Nora en ik bezochten Museum Vlaardingen.


Het museum laat de historie van Vlaardingen zien met in het bijzonder de haringvangst waar de stad groot mee werd. Een groot deel van de Vlaardingse bevolking leefde van de vis door de verschillende banen die het opleverde.

Goud uit water

Hier bekijken we de prachtige kamers van redersfamilie van der Linden in Huis de Lindeboom. Een familie die in de achtiende eeuw goud geld verdiende aan de visserij. Het redershuis werd in 1742 gebouwd en is nu onderdeel van het museum. De expositie behoort tot de vaste collectie van het museum en is dus altijd te bewonderen.

Nora krijgt een speurtocht mee en zo bekijken we het hele museum. We leren onder andere over de boomstamkano, de slag bij Vlaardingen in 1018 en over het watermanagement in Vlaardingen vroeger en nu.

Kruiden en specerijen en scheepvaart zijn nauw met elkaar verbonden. De nieuwe smaken en geuren werden niet alleen gebruikt om de maaltijd lekkerder te maken, maar ook voor genezing en geluk. Aan het einde van het bezoek mag Nora een kruidenbuiltje maken én meenemen. Ze maakt er eentje met steranijs en kruidnagel en hoopt dat ze er lekker van zal slapen als ze hem naast haar bed hangt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.