Korte wand woonkamer in voorstrijk

Stucadoor begonnen eerste etage

Deze week is Stuca Steve begonnen met het stucen van de eerste etage. We hebben hier overal stucplaten gebruikt en deze hoeven dus geen verdere voorbehandeling, behalve het tapen van de naden om te voorkomen dat er daar scheuren ontstaan door het werken van het huis. De korte wand is wel in de voorstrijk gezet, omdat deze muur gebouwd is met gascellen beton en dit een zuigende ondergrond is.

De wand van het atelier is gestuct
De wand van het atelier is gestuct

Zoals ik eerder schreef: er zijn verschillende voordelen aan het (ver)bouwen van je eigen woning. Hierbij noemde ik al het inpandige raampje. Een ander puntje op mijn wensenlijstje: nisjes. Aangezien er overal voorzetwanden zijn geplaatst, werd het mogelijk om deze te realiseren. Dit heb ik dus in mijn atelier gemaakt samen met mijn vader. Overigens heeft die mij heel stompzinnig aangekeken toen ik dit wilde maken, maar met de woorden: ‘Het is jouw huis’, heeft hij mij er toch mee geholpen.

Korte wand woonkamer in voorstrijk
Korte wand woonkamer in voorstrijk

De stalen binten zijn afgewerkt met een dubbele laag stucplaten als brandvertragende oplossing, deze worden ook gestuct en zo ontstaat er een strakke koof. Het grote raam aan de achterzijde zal later vervangen worden door openslaande deuren, dus hier werken we nu omheen.

Ow. Ik heb al mijn hele leven een trap.

Nora’s vriendinnetje
Mandala stoepkrijten met vriendinnen

Terwijl binnen druk gewerkt wordt, kan Nora gelukkig zichzelf goed vermaken met vriendinnetjes uit de straat. Ze versieren de stoep met prachtige mandala kunstwerken van stoepkrijt. Zo fijn hoe kinderen zich aanpassen aan een situatie: ze klaagt nooit over het klussen of het wonen in een klushuis. Ze vertelt er juist trots over en laat andere kinderen zien als er wat nieuws gemaakt is, zoals die keer dat we trappen hadden gekregen. Het vriendinnetje reageerde nuchter: ‘Ow. Ik heb al mijn hele leven een trap’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.