Uit het stadsarchief

In het stadsarchief waren nog een paar kostbare foto’s bewaard gebleven. Op de eerste foto is ons huis te zien links van de drie jongens op straat. Ter verduidelijking heb ik mijn logo erbij geplaatst. Hierop is te zien dat er nog niet 1 groot raam zat beneden. Het zijn er hier nog twee.

Op deze foto’s zou onze woning uiterst rechts zijn. De foto is alleen net teveel naar links genomen om dit te zien. Toch geeft de foto een fijn tijdsbeeld. In het midden staat nog een pandje (rechts van de fietser) dat er niet meer staat. Nu staat daar een school.

Inmddels is de straat een eenrichtingsweg geworden. Dat was in de tijd van deze foto’s nog niet nodig vermoed ik.

Ter hoogte van mijn logo is ons huis zichtbaar. De gevel is veranderd, echter is op deze foto niet goed te zien hoe deze precies eruit ziet helaas. Wel is te zien dat er parkeerplaatsen zijn gemaakt en een boom is geplaatst. De boom is inmiddels verdwenen helaas.

Het grote en kenmerkende pand met de twee puntdaken is er niet meer, wat door velen zeer wordt betreurd. Er is een ander groot pand voor teruggekomen dat absoluut niet de allure heeft van dit prachtgebouw. Uitererst links in de hoek is onze woning.

De laatste foto is een juweeltje. Onze woning is een winkelpand van Kopa geweest en hier is de koopwaar te zien. Hier is de typemachine nog een nieuwe gadget. Leuk dat deze tegenwoordig door velen opnieuw wordt omarmd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Wat vind je ervan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.